Календар догађаја

Март, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ПРОСЛАВЉЕН ДАН ГРАДА ЧАЧКА 2023.
 

Dan grada Čačka
 
Свечаном седницом Скупштине града, у великој сали Културног центра, данас је обележен 18. децембар - Дан Града Чачка, уз присуство представника привредног, друштвено-политичког и културног живота града, градских јавних предузећа и установа, посланика републичког и одборника градског парламента и грађана Чачка.
Председник Скупштине града Игор Трифуновић поздравио је све присутне госте, истичући да је Чачак град великог срца, а данас и Престоница српске културе.
-Одговорном политиком градоначелника Града Чачка господина Милуна Тодоровића и тима који је окупио око себе, уз несебичну подршку председника Александра Вучића и Владу Републике Србије, наш град наставља путем привредног и инфраструктурног развоја. Поносни смо на све наше суграђене, јер без њихове подршке не би било свега што смо урадили, а све радимо због наших суграђана- рекао је председник Скупштине Трифуновић, захваливши се свима који су се одазвали позиву да присуствују свечаној Седници.
Након председника Скупштине, госте је поздравио и присутнима се обратио градоначелник Чачка Милун Тодоровић.
-На почетку желим да честитам лауреатима, јер кроз њих показујемо ко смо и какви смо. Ми Чачани смо изнад свега борци, борци за истину, за правду, за рад, а резултати тог рада виде се у нашем граду. Наша обавеза у будућности, поред свега што смо изградили, јесте да се што више бавимо обичним људима, којима је помоћ неопходна. То је наш задатак, а знам да ћемо имати велику помоћ од Владе Републике Србије. Желимо да будемо у сваком тренутку уз наше грађане - рекао је први човек Чачка.
Добитници Децембарске награде Града Чачка за 2023. годину, којом Град Чачак показује захвалност и поштовање према онима који су, по мишљењу суграђана, дали највећи допринос угледу и напретку Чачка, су недељник „Чачански глас“, Вукашин Спасовић, професор математике у пензији и господин Слободан Вебел, бивши фудбалер „Борца“. Такође, Повељу захвалности Града Чачка ове године је примио Немања Богосављевић из Мрчајеваца, који је приликом пада моста Мрчајевци -Мршинци, спречио неминовну несрећу, зауставивши аутобус у коме су се налазили турски радници.  
Свечана седница Скупштине града Чачка завршена је концертом једног од најеминентнијих хорова у Србији "KOLEGIJUM MUSICUM" .
 
Dan grada Čačka
Dan grada Čačka
Dan grada Čačka
Dan grada Čačka
Dan grada Čačka
Dan grada Čačka
Dan grada Čačka
Претходна страна