Календар догађаја

Јун, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ПУШТЕН У САОБРАЋАЈ ДРУГИ ДЕО БУЛЕВАРА ВОЈВОДЕ ПУТНИКА
 

Bulevar Radomira Putnika
 
Вечерас је пуштен у саобраћај други део Булевара војводе Путника, уз присуство градског руководства на челу са градоначелником Милуном Тодоровићем и директора Јавног предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака.
Друга фаза, подразумевала је изградњу Булевара од „старе млекаре“, делом реконструкцију Бирчанинове улице и излазак Булевара на Улицу др Драгише Мишовић. Укупна дужина другог дела саобраћајнице је 470 метара, са новом атмосферском канализацијом, водоводном и топловодном мрежом, као и фекалном канализацијом. Уз изградњу Булевара у потпуности је реконструисан део Бирчанинове улице, у дужини од 130 метара. 
Градоначелник Тодоровић је нагласио да велику захвалност дугује инвестирању државе у ову, за Чачак, веома важну саобраћајницу.
-На захтев Града Чачка, Влада Републике Србије је преко Јавног предузећа „Путеви Србије“ инвестирала око 144 милиона динара у изградњу саобраћајнице, а из градске касе издвојено је око 62 милиона динара, од чега десет за јавну расвету, око 15 милиона за водоводну и фекалну канализацију, 12 милиона за топловодну мрежу и 25 милиона за експроприсане објекте и земљиште - рекао је Тодоровић.
На траси саобраћајница, Град је извластио, исплатио и порушио девет објеката, за шта је власницима исплаћено око 15 милиона динара, а уклоњено је и 15 гаража. Важно је напоменути да су још три катастарске парцеле, неопходне за изградњу саобраћајнице, добијене судским спором са ЈП „Железнице Србије“ , површене 4.130 метара квадратних, без накнаде. 
- Ова модерна саобраћајница дуго је чекана, а сигуран сам да ће Чачак сада по њој бити препознатљив. Наравно, када она буде завршена у пуном профилу у трећој фази, до Булевара ослобођења, са кружним током који ће спајати ова два булевара са Немањином и Улицом др Драгише Мишовић, она ће сигурно бити саобраћајана жила куцавица нашег града. Одавно постоји потреба за овим Булеваром, о чему сведочи и чињеница да је он предвиђен Генералним урбанистичким планом из 1979. године, а ми смо сада ову идеју и спровели у дело, уз велику подршку Владе РС. Када Булевар војводе Путника у потпуности буде завршен, град ће бити растерећен од великих саобраћајних гужви, које су енормне, имамо мало паркинг места. У плану је да наредне године градимо јавну гаражу на простору код такси станице. Имамо око 60.000 возила на 107.000 становника, па су саобраћајне гужве заиста велике, али убеђен сам да ће новоизграђена деоница булевара умногоме растеретити веома густ саобраћај - рекао је Тодоровић.
 
Bulevar Radomira Putnika
Bulevar Radomira Putnika
Bulevar Radomira Putnika
Bulevar Radomira Putnika
Bulevar Radomira Putnika
Bulevar Radomira Putnika
 
Претходна страна