Календар догађаја

Мај, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ПУШТЕН У САОБРАЋАЈ РЕКОНСТРУИСАН ДЕО УЛИЦЕ КРАЉА ПЕТРА
 

Kralja Petra
 
Данас је пуштен у саобраћај реконструисан део Улице краља Петра, од Улице цара Душана до Љубићке улице. Тим поводом је градско руководство, на челу са градоначелником Милуном Тодоровићем, посетило ову локацију, која претендује да постане културни центар Чачка.
 
Вредност радова на реконструкцији улице је око 15,5 милиона динара, од чега је, на захтев Града Чачка, Влада РС преко ЈП „Путеви Србије“ обезбедила 13, 5 милиона динара.
 
-Радови на уређењу су почели крајем августа, а нешто дуже су трајали, пре свега, због реконструкције и изградње подземних инсталација. Урађено је 250 метара нове водоводне мреже, недостајуће атмосферске канализације и један део фекалне канализације. Морам истаћи, да су овде први пут урађени тротоари, са обе стране улице, чиме је сада и безбедност пешака доведена на највиши ниво - рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.
 
Са већ реконструисаном саобраћајном инфраструктуром, изграђеном „Новом Соколаном“, партерним уређењем Галерије „Надежда Петровић“ и будућим пројектима, као што су изградња Музеја кошарке и Музеја српске православне у Парохијском дому, овај део најуженег центра града постаће културни комплекс, који повезује све најзначајније установе културе у Чачку.
 
Ulica Kralja Petra
Ulica Kralja Petra
Ulica Kralja Petra
Претходна страна