Календар догађаја

Април, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
Почело 60. Дисово пролеће
 

 

 
Музичко-поетским програмом под називом "Ето пјесма" у извођењу Рада Шербеџије отворено је јубиларно 60. Дисово пролеће у уторак 28. марта у препуној сали Градске библиотеке Чачак. 
 
Бард регионалног глумишта и музичке сцене уз пратњу бенда "Западни колодвор" извео је двочасовни колаж - спој поезије, музике и глуме. Композиције су махом биле пропраћене анегдотама или посветом Шербеџијиним колегама и пријатељима Арсену Дедићу, Кемалу Монтену, Ђорђу Балашевићу, Соњи Савић, Мишу Ковачу, Џонију Штулићу, а громким аплаузом је пропраћена и македонска народна песма "Елено, керко" коју је отпевао са кћерком Нином.
 
Раније истог дана одржана је конференција за медије поводом отварања Дисових свечаности, а новинарима су се осим Шербеџије обратили помоћник градоначелника Чачка Мирослав Петковић, председник Дисовог одбора Петар Матовић и директор манифестације Богдан Трифуновић. Приликом обраћања на конференцији, осим што је најавио поетско-музички програм који је у вечерњим сатима извео, истакао је важност Манифестације, као и Библиотеке која носи име најзначајнијег представника српске модерне. Шербеџија је том приликом изразио велико задовољство што књиге које он потписује чине део фонда најстарије установе културе у граду. "Почашћен сам да је моја књига потврђена овим плавим штамбиљем Градске библиотеке Чачак. Поносите се овом прекрасном Библиотеком коју је град Чачак својим хисторијом заслужио", казао је Шербеџија. 
 
Богат програм 60. Дисовог пролећа представио је директор Богдан Трифуновић. Он је  ставио у фокус велики број програма за све узрасте, попут продукцијски најзахтевнијег Поетског маратона који ће трајати дванаест сати и биће одржан на више локација у граду. Крунски догађај овогодишње манифестације је 26. мај - свечано отварање Музеја поезије уз присуство претходних лауреата и других бројних песника. 
 
60. Disovo proleće
60. Disovo proleće

 

Претходна страна