Календар догађаја

Октобар, 2020
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код

Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
Програм финансијске подршке активностима агробизнис удружења
 


-        Наслов програма: Програм финансијске подршке активностима агробизнис удружења

-        Донатор / институција која је објавила позив: USAID

-        Тема (циљеви / приоритети програма): USAID Агробизнис Пројекат је петогодишњи прогам стручне и финансијске помоћи пољопривредној и прехрамбеној индустрији у Србији, који финансира Америчка агенција за међународни развој ( USAID ). Основни циљ USAID Агробизнис Пројекта је: “Већа вредност продаје српских пољопривредних производа и повећано запошљавање у области пољопривреде.&рдqуо; USAID Агробизнис Пројекат је замишљен да оствари овај циљ (1) повећањем ефикасности и конкурентности српског агробизниса целом дужином ланца вредности у секторима са великим потенцијалом који су идентификовани током избора и анализе сектора и (2) стварањем повољног окружења за пословање српског агробизниса. Да би се то догодило, USAID Агробизнис Пројекат помаже српским агробизнисима да искористе нове шансе на домаћем, регионалном и међународном тржишту.

USAID Агробизнис Пројекат је израдио овај план поделе грантова, по коме сва пољопривредна удружења агробизниса из следећих шест сектора имају могућност да конкуришу за доделу бесповратних средстава (грантова): (1) Поврће; (2) Сточарство; (3) Млекарство; (4) Печурке, лековито биље и шумски плодови; (5) Јагодасто воће и (6) Воће.

Бесповратна средства биће расподељена за подршку заједничких активности чланова удружења у следећим областима: маркетинг и промоција, развој производа, развој квалитета производа, трансфер технологије, заједнички подухвати и улагања, лобирање и заговарање промена политике и регулативе у индустрији, као и изграђивање капацитета удружења и њихових чланова. Ова удружења могу бити на националном или на регионалном нивоу, у зависности од концентрације индустрије у одређеној регији и активности које спроводи одређено удружење.

За преглед активности које ће бити подржане овим програмом погледати приложену документацију.

Средства гранта нису предвиђена за набавку опреме, која се дефинише као свако лично материјално добро чији је користан животни век дужи од једне године, а јединична набавна цена 5,000 долара или више. Поред опреме, средства гранта се не могу употребити за куповину садног материјала, живих животиња, грађевинског материјала, моторних возила, фармацеутских производа, пестицида и вештачког ђубрива, а неће моћи да покрију ни трошкове путовања и смештаја у иностранству, изузев кад су у питању трговинске мисије и студијска путовања, када ови трошкови могу бити делимично финансирани (до 70% таквих трошкова).

-        Апликанти: Пољопривредна удружења

-        Финансирање: Бесповратна средства за појединачни пројекат не смеју премашити износ од 100,000 долара.

Ако средства гранта која се дају неком удружењу обезбеђују директну корист само ограниченом броју његових чланова, онда ће критеријуми за доделу средстава подразумевати услов за учешћем у трошковима пројекта, што ће значити да ће  подносилац пријаве морати да положи учешће од најмање 30% укупне потребне суме за извршење пројекта (висина процентуалног учешћа је предмет претходног USAID -овог одобрења)

Ако средства гранта намењена неком удружењу обезбеђују директну корист циљаном сектору на националном или регионалном нивоу, који представља више од 50% читаве индустрије, тј. ако је то улагање у опште добро или нешто слично што ће се претворити у јавну информацију и остварити опште циљеве или квази-опште циљеве, или опслужити више корисника, онда учешће подносиоца пријаве за грант можда неће бити потребно (ово је предмет претходног USAID -овог одобрења).

-        Трајање пројекта: Највише 12 месеци

-        Рок за пријаву: 3. јун 2010. године

-        Интернет адреса / емаил: www.agrobiznis.net/serbian   Тхис е-маил аддресс ис беинг протецтед фром спам ботс, соу неед ЈаваСцрипт енаблед то виеw ит

Одговарајућу документацију можете преузети и са нашег сајта.
Извор: Кластери Србије.

Претходна страна