Календар догађаја

Новембар, 2021
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 Javna svojina grada ČačkaГеографски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
РАДОШ ПАВЛОВИЋ УЧЕСТВОВАО НА СТРУЧНОМ СКУПУ У БОЛОЊИ И ПАРМИ НА ТЕМУ ЈАЧАЊА ОТПОРНОСТИ И СМАЊЕЊУ РИЗИКА ОД ПРИРОДНИХ НЕПОГОДА У СРБИЈИ
 


У организацији Службе за хидрометеорологију и климу Агенције за животну средину и енергетику региона Емилија Ромања одржан је стручни скуп 4. и 5. јула 2016. године у оквиру друге фазе пројекта „Најава“ који се реализује у склопу Програма размене знања и искуства Централноевропске иницијативе. Главни циљ овог састанака који је одржан у у Болоњи и Парми био је започињање размене знања и искустава између српских и италијанских партнера, на нивоу општина и градова, у области едукације и информисања становништва о ризицима.
Скупу је испред Града Чачка присуствовао је заменик градоначелника Радош Павловић који се захвалио организаторима скупа на позиву и истакао да је размена искустава између гостију из Србије и домаћина у италијанском региону Емилија Ромања важна за надоградњу система за узбуњивање и рано упозорење у Чачку, за рад са волонтерима, предстаницима медија и едукацију цивилног становништва. Павловић је представио резултате које је градска управа постигла на отклањању последица поплава и раду на модернизацији система за узбуњивање и рано обавештавање у ванредним ситуацијама. Рад на заједничким пројектима су циљеви наше будуће сарадње како би наш систем у варедним ситуацијама функционисао по узору на систем у Италији и другим еропским земљама, закључио је Павловић на овом стручном скупу и додао да ће се Град Чачак трудити да се сарадња настави и прошири.
Стручном скупу у Италији, су поред представника Агенције за животну средину и енергетику региона Емилија Ромања, присуствоали градоначелник Парме господин Федерико Пицароти, предстаници других градова и општина региона Емилија Ромања и предстаници Цивилне заштите овог региона. Скуп је завршен усвајањем закључака у вези заједничког рада на смањењу ризика од природних непогода у Србији.


Претходна страна