Календар догађаја

Септембар, 2023
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
РЕШЕНО СТАМБЕНО ПИТАЊЕ ЗА ЈОШ ПЕТ ПОРОДИЦА У ЧАЧКУ
 

Socijalno stanovanje
 
У оквиру програма "Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији" градоначелник Чачка Милун Тодоровић потписао је још пет уговора о купопродаји кућа са пет Чачанки.
 
-Наше суграђанке, са којима су потписани уговори, сада су, на моју, а поготово на њихову радост, власнице стамбених објеката на територији града Чачка. Укупна вредност ових пет кућа је око десет милиона динара, које је Град Чачак обезбедио из донације Европске уније - рекао је Тодоровић.
 
Иначе, у оквиру овог програма, кров над главом добила је 21 особа, од тога су њих 12 деца. У претходном периоду, у оквиру истог пројекта, изграђена је зграда у насељу Обреж, у коју је недавно усељено 12 породица. До сада је купљено 14, а реновирано 12 стамбених објеката, чији власници у породици имају чланове који су особе са инвалидитетом, жртве породичног насиља, Роми, особе одрасле у установама социјалне заштите или хранитељским породицама, или локално социјално угрожено становништво. Само кроз овај пројекат за сада је решено стамбено питање за 38 породица, односно 112 наших суграђана, међу којима је четрдесетпеторо деце. До краја реализације, очекује се реновирање још шест стамбених објеката.
 
Иначе, поред дома, сви који су укључени у програм, добијају и подршку у виду намештаја, беле технике, обуке за занимања, грантове за покретање посла, психо-социјалну подршку, превентивне медицинске прегледе, правну помоћ и друге врсте подршке социјалној инклузији.
 
Пројекат спроводи град Чачак у сарадњи са Градском стамбеном агенцијом, Центром за социјални рад Чачак, Установом за пружање услуга социјалне заштите Зрачак и удружењем грађана ИДЦ.
 
Socijalno stanovanje
Socijalno stanovanje
Претходна страна