Календар догађаја

Март, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
СТАН И СТАЛНО ЗАПОСЛЕЊЕ ЗА ЈЕЛЕНУ МИЈАИЛОВИЋ, САМОХРАНУ МАЈКУ ЧЕТВОРО ДЕЦЕ
 

Jelena Mijailovic
 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је посетио Јелену Мијаиловић из Чачка, која са своје четворо деце живи у изнајмљеном сутерену, у нешто мање од 20 квадрата. Након што је њена комшиница позвала медије, да јавности представе Јелену и њен живот, за само неколико дана пристигла је помоћ и у новцу и у материјалним стварима, а данас је Јелена чула вести, које ће њој и њеној деци свакако промети и значајно олакшати живот. 
Наиме, градоначелник Тодоровић је у контакту са локалним привредницима, обезбедио овој самохраној мајци посао и већ за десетак дана, њена породица преселиће су у стан, величине нешто више од 80 метара квадратних.
-Четворо деце, од осам до 13 година, три девојчице и дечак са својом мајком већ осам година живе у малом подрумском делу, у изнајмљеном простору. Када смо сазнали за ову породицу, у протеклих седам дана, локална власт се бавила како да изнађе решење да им живот учини лакшим и срећнијим. Захваљујући ангажману Градске управе и привредника Града Чачка, Јелена ће већ наредне недеље добити стално запослење, у складу са својим квалификацијама. Надам се да ће имати око 55 хиљада плату и заједно са 33 хиљаде динара које месечно добија од Центра за социјални рад, у наредном периоду ће моћи квалитетније да живи, него до сада. Такође, оно што је овој породици, како су ми рекли, најбитније, решено им је привремено стамбено питање, јер ће у наредних две до три године, живети у стану од 82 метра квадратна, чији ће закуп плаћати домаћи привредници, а надам се да ће Градска управа током тог периода изнаћи трајно решење за Јеленино стамбено питање. Свакако, од следеће недеље почиње нови живот за ову храбру мајку и њену децу - рекао је први човек Чачка.
Јелена, након данашње посете, није могла да сакрије срећу и узбуђење, рекавши да је сан њене деце био да имају своју собу у којој могу да им долазе другари.
-Бескрајно сам захвална градоначелнику и свима који су помогли да моја деца имају нормалан живот и срећно детињство... Много хвала свим људима који су нам ових дана доносили храну и ствари, и онима који су и из других градова, па чак и из иностранства уплаћивали новац на рачун. Сада ће моја деца имати места за учење, за дружење за јело... Напокон ћемо моћи сви да будемо за једним столом - рекла је Јелена, која за своју децу зарађује у надници, радећи, како каже, од фебруара до краја децембра на њиви.
 
Jelena Mijailovic
Jelena Mijailovic
Jelena Mijailovic
Jelena Mijailovic
Jelena Mijailovic
Претходна страна