Календар догађаја

Фебруар, 2020
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код

Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
Саопштење за јавност
   

 

Одлуком о локалним комуналним таксама за територију града Чачка („Службени лист града Чачка“ број 3/2019) уведене су локалне комуналне таксе за коришћење права, предмета и услуга на територији града Чачка, утврђени обвезници, висина олакшице, рокови и начин плаћања.
Једна од уведених комуналних такса је држање средстава за игру („забавне игре“).
 
Под забавним играма сматрају се игре на рачунарима, симулаторима, видео - аутоматима, флиперима и другим сличним направама које се стављају у погон помоћу новца или жетона, пикадо, билијар и друге сличне игре, у којима се учествује уз наплату, а у којима учесник не може остварити добитак у новцу, стварима, услугама или правима, већ право на једну или више бесплатних игара исте врсте.
 
Таксени обвезник комуналне таксе за држање средстава за игру је корисник простора који држи средства за игру ( забавне игре) у том простору.
 
Таксена обавеза за плаћање комуналне таксе за држање средстава за игру настаје даном почетка држања средстава за игру у пословном простору обвезника и траје док обвезник не пријави престанак коришћења права, предмета или услуга.
 
Обвезник комуналне таксе за држање средстава за игру („забавне игре“) дужан је да поднесе пријаву за утврђивање обавезе по основу комуналне таксе Градској управи за локалну пореску администрацију града Чачка, у року од 15 дана од дана почетка држања средстава за игру.
 
Образац пријаве за комуналну таксу за држање средстава за игру ( ПП ЛКТ -ЗИ) може се преузети са сајта града Чачка.
 
У случају не поступања у складу са одредбама Одлуке о локалним комуналним таксама за територију града Чачка („Службени лист града Чачка“ број 3/2019), прописана је новчана казна за прекршај то:
- За правно лице 75.000,00 динара
- За одговорно лице у правном лицу 10.000,00 динара
- Предузетник 35.000,00 динара
 
Позивају се таксни обвезници за плаћање комуналне таксе за држање средстава за игру („забавне игре“) да уколико нису поднели пријаву да исто ураде, како не би били прекршајно кажњавани.
 
   
 
Град Чачак
Градска управа за локалну
пореску администрацију
 
 
 
Претходна страна