Календар догађаја

Фебруар, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
Спортисти помогли у паковању намирница за најугроженије
 

 

ЧАЧАК -  Град Чачак је уз помоћ привредника обезбедио 1.500 пакета помоћи за најугроженије грађане, а њихова дистрибуција планирана је почетком наредне седмице.
 
У пакетима, који су тренутно смештени у спортску салу установе Зрачак, налазе се прехрамбени производи, као и средства за личну хигијену.
 
"И у овако тешким тренуцима људи налазе снагу да буду солидарни, хумани, пре свих привредници Чачка који су омогућили нашим најугроженијим суграђанима, за око 1.500 породица све оно што је најпотребније", изјавио је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.
 
Он је објаснио да ће пакети бити дистрибуирани на кућне адресе и да ће се то радити преко волонтерских центар, али и савеза месних заједница.
 
"Велика похвала и за наше спортисте, кошаркаше и фудбалере Борца што су нашли времена да помогну у припреми пакета. Хвала им, они су јунаци спортских терена, али сада показују и колико су велики људи", рекао је Тодоровић.
 
Кошаркаш Борца Урош Чарапић, истакао је да њему и његовим саиграчима ова акција није тешко пала, већ напротив, част је била помоћи суграђанима.
 
"Волонтирамо за добробит свих у овако тешким тренуцима. На паузи смо која нам је у овом периоду неприродна. Ово је мала ствар од нас, али пуно значи, само смо помогли да се пакети истоваре", рекао је Чарапић.
 
Тодоровић је најавио да локална самоуправа планира помоћ и за пензионере са малим примањима, првенствено оне који примају до 15.000 динара. 
 
 
ВИДЕО материјал Преузмите
ФОТОГРАФИЈЕ Преузмите
 

 

Претходна страна