Календар догађаја

Март, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
У ЧАЧАНСКУ ОПШТУ БОЛНИЦУ СТИГЛА МАГНЕТНА РЕЗОНАНЦА
 

Bolnica Čačak
 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је са сарадницима посетио Општу болницу Чачак у коју је стигла магнетна резонанца - најсавременији дијагностички апарат. Како је истакао градоначелник Тодоровић, то је сјајна вест, не само за Чачане, већ за све житеље Моравичког округа, који ће од сада моћи у чачанској Општој болници да обаве све дијагностичке прегледе због којих су морали да одлазе у клиничке центре у Београд или Крагујевац.
 
-Напокон смо реализовали и ово обећање које смо дали Чачанима и сада се можемо поносити тиме да чачанска Општа болница поседује магнетну резонанцу америчког произвођача „Генерал Елецтриц“. Ово је један од најсавременијих дијагностичких апарата те врсте од 1.5 Тесла, а како су нам сада рекли наши радиолошки техничари, помоћу њега пацијенти ће бити у могућности да снимају мозак, крвне судове мозга и врата, целокупну кичму, абдомен и карлицу, екстремитете... Уз три скенера, која функционишу у нашој здравственој установи, многе ултразвучне апарате, можемо рећи да имамо савремену и модерну опрему која може да задовољи све потребе за најсавременију дијагностичку процедуру за све наше суграђане. Посебно је важно да више неће бити неопходни одласци у друге клиничке центре, нити плаћања у приватним амбулантама, сада када Општа болница поседује овај савремени апарат. Ово улагање, уз многа остала у протеклих седам година, а која нису била никако мала, ће омогућити да сви наши суграђани добију адекватну, правовремену и квалитетну здравствену услугу и то је оно што је мени и мојим сараданицима најбитније - рекао је Тодоровић. Он је подсетио да је 2017. године у потпуности реконструисано Породилиште, као и да је чачанска Општа болница добила најсавременију ангио салу, у којој се сваки дан спашавају људски животи.
 
Bolnica Čačak
 
- И данас професори Драган Сагић и Бранко Петровић, наши пријатељи са Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње", долазе и раде интервенције, а у међувремену смо добили двојицу специјализаната радиолога, који су били на специјализацији на "Дедињу". До сада је у ангио сали обављено око 7.500 интервенција. Ако је по статистици око 30 одсто спашених живота, то је 2.000 спашених живота у оном "златном сату" када људи имају инфаркт миокарда и то је статистика која довољно говори о значају улагања у Општу болницу - рекао је градоначелник Чачка. Он је подсетио да је Град Чачак инвестирао 135 милиона динара у озакоњење 33.000 метара квадратних Опште болнице Чачак, као и у израду пројектно-техничке документације у разним фазама, како би се створили услови за изградњу Хируршке болнице.
 
- Она ће се простирати на 27.000 метара квадратних, а садашња болница ће бити преуређена у интернистички блок. На више од 10 хектара имаћемо преко 55.000 квадратних метара болничких објеката - закључио је Тодоровић.
 
Bolnica Čačak
Bolnica Čačak
Претходна страна