Календар догађаја

Мај, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
У ТОКУ ИЗГРАДЊА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У МОЈСИЊУ
 

Vodovod u Mojsinju
 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је са сарадницима посетио Месну заједницу „Мојсиње“, где је у току наставак изградње подсистема Мојсиње, односно око 4.500 метара водоводне мреже, на коју ће бити прикључено 35 домаћинстава, али и многи привредници из овог дела града.
-Вредност ове инвестиције је око 10 милиона динара и финансирана је из градског буџета. Прошле године је о увој месној заједници урађена траса од нешто више од осам километара водоводне мреже, на коју је прикључено 59 домаћинстава, а инвестиција је била вредна око десет милиона динара, што је за две године укупно око 20 милиона динара улагања у водосистем у Мојсињу - рекао је градоначелник Тодоровић.
Он је подсетио и да је током ове године, више од 450 домаћинстава у месним заједницама „Бељина“, „Паковраће“, „Парменац“ и „Риђаге“, у другој висинској зони, прикључено на водосистем Рзав, заједно са наплатном рампом у Паковраћу. 
-Вода, струја и путна инфраструктура су предуслов за развој и градског и сеоског подручја. Радимо на томе да ове елементарне услове обезбедимо у свим деловима града у којима они до сада нису постојали. У овом насељу налази се и доста привредника који запошљавају велики број наших суграђана, тако да ће и њима услови за рад бити знатно побољшани - рекао је градоначелник Чачка.
Александар Грбић, мештанин Мојсиња је рекао да су након 15 година чекања и снабдевања бунарском водом, која није била исправна за пиће, мештани Мојсиња, захваљујући актуелној локалној власти добили рзавску воду.
 
Vodovod u Mojsinju
Vodovod u Mojsinju
Претходна страна