Календар догађаја

Мај, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
У ТОКУ ИЗГРАДЊА ЗДРАВСТВЕНЕ СТАНИЦЕ ЉУБИЋ
 

 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је данас заједно са сарадницима, као и представницима Дома здравља Чачак, посетио Месну заједницу Љубић, где је у току изградња Здравствене станице. Овај објекат гради се на површини од 42,5 ари, а зграда ће се простирати на нешто мање од 2.500 хиљаде квадратних метара.
 
-Скоро пет година смо радили на овом пројекту. Од 2017, постоји потреба становништва са леве обала Западне Мораве за оваквом врстом здравствене услуге, а њих је око 30.000. Ова здравствена установа свакако ће задовољити потребе великог броја становника Чачка.  Здравствена станица Љубић је предвиђена Планским актом „Центар“ из 2018 године, али до почетка градње морале су бити испуњене многе процедуре. Пре свега, било је неопходно решење имовинско - правних односа.  „Железнице Србије“ су биле власници већине ове парцеле, а Градско правобранилаштво је прибавило земљиште у јавну својину Града Чачка без накнаде, такође, исплаћено је и једно физичко лице, које је имало објекат на овом земљишту. После свих законских процедура, крајем маја ове године, је уговорена изградња, која је сада у поодмаклој фази - подсетио је градоначелник Тодоровић.
Вредност инвестиције, која се финансира из градског буџета, је 357.674.027 динара са ПДВ-ом.
 
-У овој години Град Чачак је већ исплатио 100 милиона динара са ПДВ-ом, а у наредној години ће бити исплаћен други део и по завршетку радова комплетан износ. Оно што је веома важно је да ће овде добити посао око 80 радника, што медицинског, што помоћног особља. Министарство здравља РС ће финасирати између један и по и два милиона евра у опрему. А најбитнији од свега је  што ће становници Чачка у овој здравственој станици добити здравствене услуге као у било којој поликлиници - истакао је Тодоровић.
 
 
 
У оквиру објекта предвиђена је служба Хитне помоћи, која ће тада бити најближа ауто-путу Милош Велики. Нова здравствена установа имаће комплетну лекарску дијагностику, Службу здравствене заштите одраслог становништва, Педијатрију, Одељење гинекологије, Дијагностичко - специјалистичку службу и апотеку. Такође, предвиђена је конференцијска сала за састанке и едукацију, као и службене просторије.
 
Извођач радова је „Југоградња“ ДОО из Беогарда, а рок за завршетак је 400 дана. Иначе, према речима представника извођача, због непредвиђених проблема на простору за градњу, односно појаве подземне воде, почетак радова је каснио, али сада очекују да ће они бити настављени предвиђеном динамиком.
 
Zdravstvena stanica Ljubić
 
Претходна страна