Календар догађаја

Јул, 2020
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код

Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи
 


На позив Савета Европе, Град Чачак поднео је пријаву за реализацију пакета подршке општинским и градским управама за унапређење функције управљања људским ресурсима у складу са Законом о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе.

Позив је објављен у оквиру пројекта „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи“ који заједнички финансирају Европска унија и Савет Европе, а спроводи Канцеларија Савета Европе у Републици Србији у директној сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе и Сталном конференцијом градова и општина. Право учешћа у позиву имали су сви заинтересовани градови, општине и градске општине.

Након разматрања свих пријава упућених од стране локалних самоуправа, Град Чачак је једна од 20 локалних самоуправа, која је изабрана за имплементацију пакета подршке.

Пројекат „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи“ има за циљ да пружи подршку градовима и општина у имплементацији Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоправе који је у пуној примени од 01.12.2016. године. Овај закон поставља основе за успостављање модерног службеничког система у локалној самоуправи што ће имати велики утицај на организацију и функционисање локалне администрације. Крајњи циљ је стварање уређене и ефикасне локалне аминистрације чији запослени могу да одговоре на све изазове са којима се могу сусрести у оквиру својих надлежности.

Уводни састанак одржан је 6. фебруара 2017. године у сали Градског већа града Чачка. На састанку су присуствовали представник Савета Европе – Александар Јовановић, менаџер пројекта и локални консултанти који ће пружати директну подршку имплементацији пакета подршке у Чачку, Бранкица Јеремић и Милена Божовић и представници Градске управе града Чачка, секретар Скупштине града Чачка, Мирослав Петковић, начелник Градске управе за опште и заједничке послове града Чачка, Небојша Бежанић и чланови радне групе за успостављање послова управљања људским ресурсима.

На састанку је представљен садржај пакета и постигнут договор о предстојећим активностима које се односе на унапређење људских ресурса.

Претходна страна