Календар догађаја

Април, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ВАНРЕДНА СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА – УСВОЈЕНА ОДЛУКА О ДОДЕЛИ ЈЕДНОКРАТНЕ НОВЧАНЕ ПОМОЋИ СРЕДЊОШКОЛЦИМА
 

Vanredna sednica Gradskog veća
 
На данашњој ванредној седници Градског већа са једном тачком дневног реда, већници су усвојили предлог одлуке о додели једнократне новчане помоћи ученицима средњих школа на територији града Чачка, а који су држављани Републике Србије.
Ученицима средњих школа у јавној и приватној својини, који су држављани Републике Србије, исплатиће се једнократна новчана помоћ, у износу од 10.000 динара.
-У граду Чачку је осам средњих школа се у осам средњих школа налази око 4.800 ученика. Влада РС преко Министарства за бригу о породици демографију је утврдила овај предлог пре два дана, а око 48 милиона динара очекујемо да од државе легне на рачун Града, који ће бити пребачени оним пунелетним средњошколцима који имају своје текуће рачуне, а већини њих на рачуне њихових родитеља - рекао је председник Градског већа градоначелник Милун Тодоровић.
Према одлуци Владе РС право на новчану помоћ остварују ученици свих средњих школа које обављају делатност средњег образовања и васпитања на територији Републике Србије у складу са законом. Прописано је, између осталог, да члан породице је дете које живи са родитељима у заједничком домаћинству, као и дете које не живи у породици, а налази се на школовању - до краја рока прописаног за то школовање, а најкасније до навршене 26. године живота.
Такође, и ванредни ученици имају право на исплату једнократне новчане помоћи али само до навршене 26. године живота.
Претходна страна