Календар догађаја

Јун, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ВИШЕ ОД 100 ПОРОДИЦА ЗБРИНУТО ЗА НЕКОЛИКО ГОДИНА
 

Jelena Mijailovic
 
У протеклих неколико година, захваљујући труду, бризи и раду локалне самуправе, на челу са градоначелником Тодоровићем, кров над главом у Чачку добило је више од 100 породица. 
 
Недавно је завршена кућа за Дејана Пајовића из Мршинаца, а мало пре тога Град је обезбедио стан за Јелену Мијаиловић и њено четворо деце, који су пре тога живели у изнајмљеном подруму. Јавност се сећа и Зорана Перовића, јунака са Кошара из села Остра, коме је Град заједно са локалним привредницима, такође обезбедио нову кућу.
 
Према речима градоначелника Тодоровића, сви они који живе у граду Чачку брига су локалне власти и њени представници чине све што је у њиховој моћи да им помогну. Захваљујући сарадњи Чачка са Комесаријатом за избеглице и миграције РС и Канцеларијом Уједињених нација за пројектну службу (УНОПС), Град је од 2020. године решио стамбено питање за више од 70 породица. Изграђена је зграда на Обрежу, у којој је кључеве од 12 станова добило социјално угрожено становништво, особе са инвалидитетом, ромско становништво, жене жртве породичног насиља и породице младих без родитељског старања.
 
Нису заборављени ни они који су свој нови дом нашли у Чачку, након страхота које су их задесиле током ратова, па су тако 25 станова у згради на Љубић кеју добиле породице које су избегле из Хрватске и Босне и Херцеговине.
 
-Увек смо ту да помогнремо нашим суграђанима, наравно предност имају они који заиста живе у тешким условима, вишечлане породице и оне са децом. У тој намери нисмо сами, имамо велику подршку државе и Владе РС, ресорних министарстава како бисмо могли да изађемо у сусрет што већем броју људи. Никако не треба занемарити ни локалне привреднике, који су увек ту да помогну у хуманим акцијама - рекао је градоначелник Тодоровић.
 
Један од видова константне помоћи нашим најугроженијим суграђанима јесу пријеми за грађане, које градоначелник Чачка Милун Тодоровић, са својим сарадницима, организује сваког последњег петка у месецу. Тада сви који дођу, могу свој проблем да представе првом човеку Града, а већини њих обезбеђује се новчана помоћ, нарочито током лечења онима које се налазе у тешком материјалном или здравственом стању, а превасходно је помоћ усмерена најмлађим суграђанима.
 
-Ово је свакако најбољи начин да се упознамо са проблемима наших суграђана и то је пракса коју сам увео и на коју сам веома поносан, јер посао градоначелника јесте да води Град, али и да брине о свима онима који у њему живе. Пијеми за грађане су довољан доказ да је градска власту спремна да салуша сваког човека у овом граду, који има потребу за нашом помоћи - рекао је први човек Чачка.
 
Ljubić
Obrež
Prijem građana
Претходна страна