Календар догађаја

Април, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ЗАПОЧЕЛА ПРИПРЕМА ЗА АСФАЛТИРАЊЕ ВИШЕ ОД 30 САОБРАЋАЈНИЦА У 11 МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА
 

Mojsinje
 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, заједно са сардницима, посетио је месне заједнице у којима су у току припремни радови за асфалтирање саобраћајница, а радови се инвестирају од додатних 110 милиона динара, које је на захтев Града Чачка, определило Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, преко Јавног предузећа „Путеви Србије“.
 
Иначе, како је подсетио градоначелник Тодоровић, Влада РС је преко Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, у протеклих седам и по година, за обнову и изградњу регионалних, магистралних и локалних путева, издвојила више од четири милијарде динара. Као и до сада, првенствено на захтев грађана месних заједница, а преко локалне самоуправе, доданих 110 милиона динара од ресорног министарства опредељено је за месне заједнице „Доњу Трепчу“, „Доњу Горевницу“, „Мојсиње“, „Пријевор“, „Трбушане“, „Љубић“, „Кључ“, „Коњевиће“, „Кулиновце“, „Прељину“ и „Јежевицу“.
-Више од 35 локалних путева у овим месним заједницама биће урађено у пуном профилу, и оне ће први пут бити асфалтиране. Наравно, на задовољство свих мештана који у њиме живе, јер за нормално функционисање једна од основнх ствари је добра путна инфраструктура и локално руководство се труди да је обезбеди у свим оним деловима града у којима она никада није постојала- рекао је Тодоровић. Према његовим речима, ови радови, ако временски услови буду ишли на руку извођачима, требало би да буду готови до краја календарскре године, а већ за наредну, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је определио још 400 милиона динара за Град Чачак и за реконструкцију приоритетних путева, за које су сугерисали грађани Чачка.
Градоначелник је у месним заједницима разговарао са мештанима, који су изразили велико задовољство, захвалили локалној самоуправи и подсетили од коликог су значаја путеви који се тренутно реконструишу у њиховим насељима.
-Ми на овом такозваном Ранковића путу никада нисмо имали асфалт. Саобраћајница је дужине скоро километар, а када падне киша, било је немогуће пролазити од огромне количине блата. Лети, због велике прашине нисмо могли ни да отворимо прозоре на кућама - рекао је мештанин Мојсиња Милутин Ранковић.
Марија Пашајлић, мештанка МЗ „Кључ“ истакла је да је била на пријему код градоначелника и да јој је обећано да ће пут бити урађен до краја године.
-Ево сада очекујемо асфалт, који никада нисмо имали, а овде је велики број деце, тако да ће они бити најсрећнији - рекла је Марија.
-Ми на асфалт чекамо осам година. Ево, сада смо га напокон дочекали. Значиће нам пуно, јер ова улица, у којој има око 100 људи и више од двадесеторо деце, је била потпуно неприступачна. Зими због бара и блата, лети од прашине није могло да се дише - рекла је Драга Симовић из МЗ „Трбушани“.
Радове на асфалтирању у овим месним заједницима изводи предузеће „Штрабаг“.
 
Mojsinje
Mojsinje
Mojsinje
Ključ
Ključ
Ključ
Ključ
Trbusani
Trbusani
Trbusani
Претходна страна