Календар догађаја

Април, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА МОСТА НА ЧЕМЕРНИЦИ КОЈИ СПАЈА МИОКОВЦЕ И ГОРЊУ ГОРЕВНИЦУ
 

 

Most Miokovci
 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић  је данас са сарадницима посетио Месну заједницу Миоковце, где је завршена реконструкција моста који ову МЗ спаја са МЗ Горња Горевница. Прошлогодишње јунске бујичне поплаве драстично су оштетиле мост, због чега је био затворен за саобраћај. Ова инвестиција вредна је 30 милиона динара, а финансирана је из буџета Града Чачка. Извођач радова је чачанска фирма „Ратко Митровић Цонструцтион".
 
-Управо је завршена и асфалтна база, тако да је мост урађен у пуном профилу на радост мештана свих сувоборских села. Такође, у овом делу је потпуно уређен водоток Чемернице. Обала је целом дужином ојачана, а на узводном делу урађена је регулација са обалама утврда. Када овако одржавамо водотокове првог реда, у значајној мери утичемо да они буду потпуно безбедни, и апсолутно смањујемо ризик од поплава - рекао је Тодоровић.
 
Градоначелник Чачка је изразио велику захвалност Миоковчанину Пеђи Радовановићу и Саву Антонијевићу из Горње Горевнице, који су, иако је Град желео да им исплати, бесплатно уступили део свог имања, како би реконструкција овог моста, који је за овај крај од виталног значаја, била урађена на најбољи могући начин.
 
Most Miokovci
Most Miokovci
Most Miokovci

 

Претходна страна