Календар догађаја

Мај, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ЗАВРШЕНО УРЕЂЕЊЕ БЕДЕМА СА ЉУБИЋКЕ СТРАНЕ, УСКОРО ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ЦРПНЕ СТАНИЦЕ ЉУБИЋ КЕЈ
 

 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је са сарадницима посетио Месну заједницу Љубић кеј, где је завршена реконструкција градског бедема са љубићке стране Западне Мораве.
 
-Урађено је поплочавање стаза бедема, од друмског моста до градске плаже, већ постојеће степенице су реконструисане тако што су постављене вибропресоване бетонске плоче. Такође, ово „шеталиште“ добило је и нови мобилијар и јавну расвету. Почели смо и са текућим одржавањем пешачког моста, односно фарбањем ограде, а пошто је мост стар више од 40 година, надлежна комисија је утврдила да му је потребна реконструкција већег обима - рекао је Тодоровић. 
 
Инвестиција уређења овог дела бедема, вредна је око 35 милиона динара, што је финансирано из буџета Града, а градоначелник Чачка је овом приликом најавио да се већ за неколико недеља завршава канал за наводњавање Парменац - Љубић кеј, као и да је у припреми изградња црпне станице Љубић кеј.
 
-Завршетак овог дела канала Парменац - Катрга, до Сувог брега, у дужини од нешто мање од шест километара, обавезује нас да изградимо и црпну станицу.  У току је техничка контрола пројекта за изградњу црпне станице Љубић кеј, која би решила проблем неповољног повратног тока из Западне Мораве у канал Маравац-Мијатовац, током екстремних хидролошких услова. Након техничке контроле, следи издавање грађевинске дозволе и расписивање јавне набавке за избор извођача радова, што очекујемо крајем овог месеца. Буџетом Града за текућу годину планирана су средства од 89 милиона динара за црпну станицу, а до сада смо за идејно решење и израду идејног пројекта, као и пројеката за грађевинску дозволу и за извођење, издвојили око четири милиона динара - рекао је Тодоровић. Он је нагласио да ће на овај начин, становници, пре свега доње стране Љубић кеја, бити потпуно безбедни од великих киша и изливања, која су деценијама уназад била проблем за овај део града.
У току је и уређење десне обале реке Западне Мораве у Чачку, које ради ЈВП „Србијаводе“.  Инвестиција је вредна 1,5 милион евра, а финансира се из буџета Владе РС. Тодоровић је подсетио да је Град, заједно са ЈВП „Србијаводе“ и Владом РС, инвестирао око  4,5 милиона евра у уређење корита водотокова првог реда, односно река Западне Мораве, Чемернице и Каменице, што је у великој мери утицало да се више не дешавају значајни акциденти током обимних падавина.
 
 
Претходна страна